Ege Postası
Geri

‘Başkana para lazım’ iddialarına yanıt: Menfaat çatışması oluyor

Geçtiğimiz hafta ‘zimmet ve irtikap’ suçlamasıyla tutuklanan Serdar Aksoy hakkında yeni bir iddia ortaya atıldı. İddialara göre; Aksoy belediye şantiyesindeki bazı araçları ihale yapılmadan ‘hurda’ olarak sattı ve parayı zimmetine geçirdi. İddialara ilişkin konuşan Serdar Aksoy’un avukatı, ifadelerin doğru olmadığını, bahsi geçen telefon görüşmelerinin yapılmadığını ifade etti ve “Tamamı uydurma. Başkanı suçlamak ve görevden aldırmak için menfaat çatışması oluyor. Bir açıdan paranın paylaşılamadığın söyleyebiliriz” ifadelerini kullandı.
‘Başkana para lazım’ iddialarına yanıt: Menfaat çatışması oluyor
Haberler / Güncel
29 Kasım 2020 Pazar 15:58
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- Geçtiğimiz hafta İzmir’de Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy, ‘zimmet ve irtikap’ suçlamasıyla başlatılan soruşturmada 10 kişiyle birlikte tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. Aksoy’un tutuklanmasının ardından İçişleri Bakanlığı, Aksoy’un görevden uzaklaştırıldığını duyurmuştu. 

Aksoy’un tutuklanmasının ardından soruşturma dosyasına ilişkin birçok iddia ortaya atılmıştı.  Bu iddialardan biri de Aksoy’un belediye şantiyesindeki bazı araçların ihale yapılmadan ‘hurda’ olarak satılması ve bedelini zimmetine geçirmesi olmuştu.

İddialara göre; hurdaları satan belediye görevlileri ‘Başkan acil para bekliyor’ diyerek ödemenin peşin ve elden yapılmasını istedi. Hurdaları alan Gamze Yıldız’ın ise; hurdaların 3 günde çıkarıldığını ve parayı elden ödediğini ifade ettiği belirtilmişti. 

İddialara ilişkin konuşan Serdar Aksoy’un avukatı, itiraz için hazırlandıklarını belirtirken konuya ilişkin kullanılan ifadelerin gerçeği yansıtmadığını söyledi ve “Kullanılan ifadelerin hepsi yanlış. Zaten bu iddiaların tamamı çürütüldü. Başkanın hesabına verilmiş tek bir kuruş yok başkanın böyle bir talimatı yok kayıt altına alınmış konuşma yok. Tamamı uydurma. Başkanı suçlamak ve görevden aldırmak için menfaat çatışması oluyor. Bir açıdan paranın paylaşılamadığın söyleyebiliriz. 
Baktığımızda başkanın hesap hareketlerinde para girişi yok. Verilen ifadelerde ‘Ben başkana 10 lira teslim ettim’ diyen ya da buna benzer şeyler söyleyen de yok. Kaldı ki başkanın bu olaydan haberi bile yok. 
Olayın yaşandığı tarihlere baktığımızda başkanın mal varlığında bir değişim göremiyoruz ama başkalarının mal varlıklarında da büyük artışlar olduğunu görüyoruz” dedi. 

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası